Friday, May 22, 2009

Too much diverted?

sungguh lama tak update blog ni. banyak yang berlaku semenjak dua ni, tapi tak larat nak blog pasal jadual harian dan kerja di ofis. things happen too fast dan saya pula terlalu lambat untuk pick-up satu per satu.

dulu saya rasa kapasiti otak saya banyak dihabiskan untuk kerja (tak ketinggalan masa dan tenaga juga). dedikasi sgt ke? saya tak lah sehebat mana pun, cuma rakyat biasa yang asyik dok fikir pasal kerja. balik rumah walau tak bawak balik kerja ofis pun, kepala dok risau pasal kerja. ada kawan yang mengajak buat MLM macam2, buat bisnes cari duit lebih, tapi hati dan fikiran saya tak bersedia untuk dibahagi lagi for another komitmen.

mungkin saya dah gila agaknya, terlalu melayan kerja.

kadangkala ada satu masa saya terfikir, for another 30 years in service adakah saya akan jadi begini terus menerus? why should i bother too much pasal kerja? but why not? bila lama2 passionate sangat dengan kerja, takut bakal dapat stres je, walaupun hakikatnya passion tu perlu. currently the only thing yang sparks my enthusiasm most adalah dalam hal2 kerja (selain shopping ;)). too much diverted agaknya...

tak sabar rasanya untuk buat something different dalam hidup. kurangkan sikit hal2 kerja ni. saya suka idea yang radikal, yang rasanya macam keterlaluan tapi masih munasabah. mungkin angan2 dahulu, nanti lama2 akan tergerak hati untuk jadikan kenyataan. tapi bila ya?

biarlah terlebih masa sekalipun untuk kerja buat masa ni, selagi 'arus' masih membawa saya ke tempat yg betul. sementara masih boleh.

walau mcm mana sibuk pun, saya harus ingat; keluarga adalah no. 1. tolong ingatkan saya kalau saya terlupa.