Wednesday, September 21, 2005

Rumah Penuh

"Full House"

Ni siri drama korea yg kedua aku tengok selepas Winter Sonata. Pernah keluar 8TV dalam bulan Ogos 2005 lepas. A must-watch drama dengan banyak adegan komedi walaupun tema dia romantik. Banyak scene yang memang kelakar abis. Lepas habis semua 16 CD, aku mula carik review pasal drama ni over the net. Memang aku tak salah. Quite a lot saying it’s really lovely! Hilarious and sweet.

Walaupun hero dia muda sangat (around 22 kot) and not really an actor (dia full time penyanyi sebenarnya. Ni kes biasa macam kat malaysia la ni) tp lakonan dia mmg dasat. Chemistry yang berjaya diwujudkan dek dia dengan heroin memang menjadik. Ape yang paling menarik dalam drama ni rasenye the character; egoist and rude Lee Young Jae (hero) as well as charm and cute Han Ji Eun (heroin) yang mampu menggembirakan sesape je. 2 different characters, hidup dalam satu bumbung. Cuma 2 CD last tu macam quite slow sket. Maybe sebab nak ending kot. Tapi towards the 16th CD, viewer akan jadi tak sabar2 nk tunggu ape yang akan terjadi pada both character yang banyak plak songehnye bile sampai nak ending tu. Good plot, good character setup, a must-watch drama. Hidup 3 Beruang!

Pic: Scene sadis


Pic: Happy ending

1 comment:

shawnalexander92267839 said...
This comment has been removed by a blog administrator.