Wednesday, December 21, 2005

"My Story"


Aku tengah baca buku ni skrg.

Tan Sri LimGoh Tong merupakan orang yang bertanggungjawab terhadap kewujudan Genting Highland. Takde pendidikan formal, berhijrah dari China ke Malaya pada umur 20 tahun, mencuba bermacam2 kerja di Malaya termasuklah sebagai vegetable seed seller, penjual besi buruk, second-hand machine reseller, sehinggalah ke tahap pemilik lombong bijih timah etc2.

"My Story" adalah kisah hidupnya. Ade bab2 tertentu yang sebak dibuatnya bile dibaca. Bermula dari background keluarganya, kisah time dia dtg Malaya, bisnes2 awal dia, kejayaan demi kejayaan termasuklah pahit maung effort dia utk bangunkan Gunung Ulu Kali (Genting).

Foreword buku ni ditulis oleh YB Pak Lah dan Tun Dr M. A nice book utk sesiapa yang nak kenal Lim Goh Tong.

3 comments:

moyiez said...

adlie..
best ler plak tgk buku yg ko bc..
nk pinjam leh???
aku dh 2bln xder income, g mph jamu mata jer....

Adli said...

aku dh baca halfway. nnt dh abis aku kasik ko baca lak

moyiez said...

tenkiu...