Monday, November 03, 2008

365 Days

kami suami isteri menyambut ulang tahun pertama perkahwinan pada 20 oktober baru2 ni. pejam celik dah seminggu, kemudian sebulan dan sekarang setahun dah pun. tak ada celebration apa2 pun, cuma wishing each other sahaja on that day, masing2 tahu sibuk dgn persiapan wedding for my sister.

pengalaman berkeluarga jarak jauh ni telah banyak mengajar kami erti rindu, pengorbanan dan nikmat bertemu muka. tambah bererti lagi dengan kehadiran insan yang ditunggu2, salsabeela.

setahun usia ini bukanlah mahu dibanggakan, tetapi mahu dijadikan sebagai pengukur kepada kami betapa perlunya kami matang dengan cepat dalam meredah hari2 mendatang. apa yang akan berlaku seterusnya mungkin memerlukan kematangan tersebut terutama sekali dalam menempuh dugaan yang tidak dijangka.

seterusnya selepas ini pastinya akan lebih banyak yang perlu dibuat. proper planning is what we hope to do especially on money. almaklum, suami isteri bekerja kerajaan ni bukanlah boleh bermewah2 sangat. sekadarnya sahaja.

tahun depan is going to be a lot more interesting in so many ways. carrier, life, family etc2. we seek forward for the best bagi kami bertiga sekeluarga.

365 days and still counting...

6 comments:

Nurman said...

Good Luck with your family vision..moga berbahagia selalu

sue said...

;)

lama nye tak jumpa ko adli..
selamat berbahagia..

;)

Adli said...

thanks man. ko pun good luck. thn dpn buat open house rumah baru kan? jgn lupe jemput aku dtg!

aiyo sue.. lameeee sgt xdgr cite ko. balik kajang jgn lupe bgtau aku. all the best jgk utk ko kat sane ;)

MyzwaR said...

Wow.. Adli!! :D

wallpapersdeco said...

Hi have a nice day.. Looking for wallpapers for your house or office? or your friends/relative interested, visit my blog! thanks..

didi said...

bapak salsabeela ni,

chomel sungguh la...

u all should seehim hari2 bergayut dgn salsabeela, seolah2 dia tu faham...

walaupun tak efektif perbualan tu, tapi tersangat la chomel...

huhu