Monday, August 29, 2005

Vector graphics

Aku minat btul bab graphic design ni. Aku minat smpaikan once aku penah apply utk pogram biasiswa utk jadi tutor and buat Master in Multimedia. Niat nak specific dlm graphics ataupun creative media. Tapi bile pikir2 balik, aku tang2 grafik ni aku just nak buat sebagai minat atau lebih tepat lagi, hobi di masa lapang je. Kalo terjumpe buku2 atau majalah2 pasal tips grafik ni mmg aku grab dulu. Lately aku terjumpe a very good mag (off course la bkn majalah tempatan) kat MPH Midvalley. Dekat sejam la aku dok belek mag tuh. Later a week after aku datang lagi dan carik majalah yang sama utk aku belek lagi buat kali kedua. Mmg tak beli la sbb RM48++, harga yang cukup mahal utk sesebuah majalah. Tapi bile minat punye pasal, sanggup je sebenarnya. Cuma bkn skrg la kot. Hasil dari pembacaan free kat MPH Midvalley tu (hehe), aku pun try la this 1st task.



Workspace kat Adobe Illustrator CS





Output. Tekstur tak berape original. Line pun tak berape kemas. Tp utk 1st attempt ni, aku buat ala kadir je.


Antara produk yang pernah aku try mcm CorelDraw 9 & 10 dan Adobe Illustrator 9 & CS ni. Ade terniat nak belajar Macromedia Freehand, tp mcm dah malas je. Illustrator setakat ni dah cukup best.

1 comment:

sue said...

wah...hebatnyer pakcik...leh lah ajar aku nanti... =)