Friday, December 26, 2008

Choose 'n decide

salsabeela dah cecah 4 bulan..dan berat dia dah cecah 7.4 kilo pun! fully breastfeed, aku berkeras nak menyokong Polisi Penyusuan Susu Ibu Malaysia; menyusu badan sahaja sehingga umur 6 bulan dan teruskan sehingga ke umur 2 tahun.

ummu aiman inform me that one of her friend manage to exclusively breastfeed her baby up to 2 years old.itu bermakna tidak ada susu formula dlm masa 2 tahun!

we parents always wanted the best for our babies.to make decision along through it is really hard to do,dgn mengambil kira ancaman dr luar dan kelemahan dlm diri parents itu sendiri. even my wife herself is my internal threat in this matters and no matter what, the keyword is to educate and be patience.

in general, to decide the best for our loved one or even for ourself is the matter of how much we could resist to hardship and how much we really want it. same goes in working environment.

we live with choices in our own hand. pray for the best, think, plan and just do it.

4 comments:

Siti said...

sekalung tahniah dan salute untuk bapa-bapa yang faham serta ada kesedaran untuk support breastfeeding. moga diberkati allah..

the vulnerable am said...

congrats adli & ida! ;)
"to educate & be patient"
sangat2 lah setuju nya!

AcitNadey said...

congrats atas pemikiran yg sebegini!
nadeypun tak cukup kuat utk ini..
alhamdulillah stakat ni uzzam masih bf wlwpun sikit..at least then nothing!!!

Adli said...

bagusla ibu2 yang prihatin ni.
itu lah, aku sgt pelik dgn tahap pengetahuan org skrg ni, tanak susukan baby dgn susu badan. kesian, tu kan hak budak kecik tu.
tahniah semua, keep up the good job